Tabook
Tabook
vypravěčství / vnitřní proudy / vřelost / plebejství / jazyk ulice / art brut / brak

Kotnovská Sýpka se nachází v areálu Hotelu Dvořák, Hradební 3037, Tábor

ČTVRTEK 29. ZÁŘÍ

17:00   
Nejkrásnější české knihy 2015
vernisáž
Dá se vůbec vybrat nejkrásnější kniha? Nebo platí, že co člověk, to vkus? Letošní ročník pod taktovkou výtvarnice Kateřiny Šedé….
Galerie 140
PNP

18:00
O lidech, kterým se nemusíme vyhýbat. Vernisáž a čtení
Komiksy Stanislava Setinského jsou inspirovány příběhy klientů táborského a českobudějovického Fokusu a v MP7 je představíme malou výstavou. V rámci kampaně Ti, kterým se vyhýbáme, vyšly i noviny, ve kterých jsou otištěny básně, povídky, dokumentární texty i výtvarná díla lidí s psychickým postižením. Setkání s autorem komiksů, čtení z novin a vyprávění o tom, co znamená, když se někomu vyhýbáme.
Café Gallery MP7   
Fokus Tábor

18:30       
Karol Sidon,
bez kterého Tabook nemůže začít
Tentokrát si připomeneme, že právě vyšly reedice dvou klíčových románů jeho literární kariéry, ale mluvit budeme především o živelném vypravěčstv
Bao dílna  
Akropolis   

19:30   
Petr Váša, fyzický básník    
Petr Váša  je český básník, legendární hudebník, textař, skladatel, výtvarník, experimentální herec a vysokoškolský pedagog, ale především mistr improvizací a poetických divadelních výstupů, hrátek s jazykem i zvukem. Poezie, jazyk, srdce.    
z očí do očí
Bao Dílna

20:30   
Linostock, Apokalypsa aneb...
Rutová & Setinský vernisáž
Bao Dílna

PÁTEK 30. ZÁŘÍ

Sýpka otevřeno
9:30 ——— 18:30               

Radio Tabuk 107,3 FM
Tereza Semotamová & Ladislav Čumba
9:30–12:00 14:00–18:00
program živých vstupů budeme avizovat na fcb
Nalaďte se. Nadaný nezmar brněnské překladatelské a scenáristické scény, břitká Tereza Semotamová, v táborském éteru! Technické jištění provede moravský glosátor a pozorovatel Ladislav Čumba. Uvedou střepy ze současné rozhlasové tvorby, dokupříběhy, rozhovory s českými spisovateli a jedním grafikem a jednou grafičkou, a každý den také dvě hodiny živého vysílání přímo z tabookové půdy!           

Tabook školka   
14:00 ——— 18:00   
Sýpka nádvoří   
Janíček, o. p. s.                   

Galerie U Radnice
Galerie 140   
PÁ, SO 9:00 ———  21:00       

8:00 ———  14:00   
Tabook nejen školám 
Sýpka, školy, město

9:00 ———  14:00  
Seminář kritického čtení s Ondřejem Hausenblasem a Štěpánkou Klumparovou
Seminář je určen knihovníkům a učitelům, ale i všem dalším zájemcům o tvořivou a přemýšlivou práci s knihami pro dětské čtenáře, které však oprávněně poutají i čtenáře starší. Pozornost bude zaměřena na novější tituly, jež výrazným způsobem pozměňují tradiční podoby komunikace s dětským čtenářem a zaměřují se na rozvíjení jeho individuality.
Seminář pro Tabook připravují Moravská zemská knihovna a Městská knihovna Tábor.
Pouze pro přihlášené.  
Husitské muzeum  
MekTa / MZK

10:00
Recykliteraturní dílna s Vojtou Maškem.  
Dílnu vede Vojtěch Mašek, vynálezce Recykliteratury a autor výrazných komiksů, včetně knihy Češi 1952: Jak Gottwald zavraždil Slánského. Účastníci tvoří nové příběhy ze starých knih, obrázků a textů a okusí vyprávění obrazem i slovem.
CESTA – Ctiborův mlýn  
Lipnik   

11:00
Jinde — čtení z knihy
povídek: Šindelka, Sidon, Čumlivski, Černá...  
Sedm povídek sedmi současných českých spisovatelů o tom, co to znamená být cizincem. Setkání s některými autory, čtení, povídání zaměřené na téma pro českou společnost až nepochopitelně ožehavé.  
Café Sýpka  
META / Baobab

13:00 
Jiří Dvořák dětem! 
Zábavné čtení o rostlinách, lidech a havěti vůbec. Neuvěřitelné příběhy z přírody – ať už opravdové, nebo ty, které se odehrávají jen v autorově hlavě.
SČKN v rámci projektu Nejlepší knihy dětem.  
stan Sýpka  
SČKN  

15:00 
Tereza Říčanová dětem!  
Odklop roh a uvidíš něco krásného. Výroba smutnokrásných otvíracích obrázků s Terezou Říčanovou.
stan Sýpka  
Baobab  

15:00  
Miloš Doležal & Josef Kroutvor
Miloš Doležal je znám především jako autor životopisu Josefa Toufara, v našich „srdečních“ souvislostech  bychom však rádi připomněli jeho básně a texty, vycházející z lidových vyprávění, zaříkání, říkadel, ale i novodobých legend, a poznali inspirace tohoto autora, ve kterém se mísí křehkost básníka s hurónstvím opravdových vysočinských strýců.
a
Chvály, pocty, rozpaky na téma krajiny, obyčejných věcí a řemesel s českým esejistou, historikem umění, básníkem a prozaikem Josefem Kroutvorem.
z očí do očí
Bao Dílna       

15:00  
Čtení Marka Šindelky a Alžběty Stančákové
SČKN v rámci projektu Cena Jiřího Ortena
Café Sýpka  
SČKN

16:00  
Po výstavách v Sýpce s jejich autory
start v Café Sýpka   

16:00  
Dagmar Urbánková dětem i odrostlým
Maškary / Už měkoně vyvádějí
Přijďte si vytvořit – nakreslit, polepit, prostříhat – interaktivní knížku vlastních maškar! Nebo svých oblíbených hrdinů! Pirátů, princezen, robotů, kovbojů, zvířat…
a
Taky jste si mysleli, že když vypustíte vanu, že to teče k sousedům? Nebo že v Americe mají modřejší nebe? Že kozačky mají kozí kopýtko? Strašně by mě zajímalo, co všechno zajímavého jste si mysleli – budete mít možnost napsat to na baličák!
stan Sýpka
Baobab

16:30  
Zpěvy bukurešťské  
Hudebně-poetický avantgardní cyklus svazuje příběhy bukurešťských ulic, stesku, života bídy, doteků krásy, hlubin duše. V zrcadlech dojmů z rumunské metropole se zobrazuje i nerumunský svět. Klavír a zpěv.
Pouze pro dospělé!
Café Sýpka  
Hermann & synové

17:00
Kyje a Kyjovy doktora z Cambridge
Přehled možností při sestavování literárního obrazu českého či moravského města.
Dne 26. května 2012 jsme v Kyjově odhalili pamětní desku doktorovi cambridgské univerzity. Ta by se mohla jmenovat Pomsta filozofu Zdeňkovi Vašíčkovi. V roce 2015 pak zemřel i Vašíčkův bratr Pavel. Svou smrtí se vyhnuli slibu, že sestaví literární obraz svého města.
Klíčová slova:
Archeolog a filozof Zdeněk Vašíček. Galerista Pavel Vašíček. "Kyjovské" verše Paula Celana. Kyjov ze Slezských písní Petra Bezruče. Hugo Schonka a Joža Úprka u redaktora Jiřího Kamena. Básník Ivan Jelínek. Slovácké foklorismy Milana Kundery. Josef Holcman a Cena facky. Humorista Evžen Boček. Básník Jiří Veselský. Případ Miroslav Tichý.
přednáška
Bao Dílna  

17:30  
12 ukolébavek
uvedení krabičky, zpěvy ŽAS a 11 z 12 autorů
od Blexbolexe po Zemanovou
Konečně! Po malých pohádkách a malých hororech je tu dlouho očekávaná krabička sešitů ukolébavek do malých ručiček. Málo slov a mnoho obrazů na uspávání, ke kterým byli přizváni Michaela Kukovičová, Tereza Říčanová, Alžběta Zemanová, Juraj Horváth, Magdalena Rutová, Dagmar Urbánková, Chrudoš Valoušek, Eva Volfová, Alžběta Skálová i Blexbolex, Iwona Chmielewská a Franczeska Neubert. Zpěvy ukolébavek (v úpravách Jiřího Sychy) a písní lidových doprovodí amatérský soubor Žas.
Café Sýpka  
Baobab

18:00
Marek Toman: Chvála oportunismu
Uvedení nového románu (Torst). Černínský palác komentuje, miluje a opovrhuje. Plus jeho obyvatelé. Jan Masaryk, Reinhard Heydrich a ti další.
Café Sýpka

18:00  
Tereza Říčanová & Kitty Crowther
vernisáž  
Galerie U Radnice   

18:00 
Čili proti smrti aneb Nehas, co tě nepálí! 
Svépomocný pěstitelský oddíl Tábor a agentura Flames of Tábor srdečně zvou na přátelské osvětové posezení nad žhavými novinkami květináčů, truhlíků, zahrad, skleníků a teras. Real chillies! Pure pain!
mimo tabook
Stánek Žižkovo náměstí

19:00  
Lianozovo
čtení a uvedení antologie Zloději všedních okamžiků
Alena a Jan Machoninovi & German Lukomnikov
Kniha představuje tvorbu pěti básníků tzv. lianozovské školy, v níž se na přelomu 50. a 60. let rodilo ruské neoficiální umění. Jejich poezie je blízká západnímu experimentu, obrací se i k vlastní tradici klasické avantgardy. German Lukomnikov vystoupí jako právoplatný dědic lianozovců.
Bao dílna

19:00
vernisáž Andrea Dezsö – Galerie Voyeur
Moja reč!
autor  mikrofon  obraz
Vyhlašování cen Nadace Miroslava Šaška
Zpívá Marina Cedro,
Dj Reverend a Dj Mushroom  
CESTA – Ctiborův mlýn   

19:30  
Večer Tvaru  
Večer Tvaru se odehraje v režii samotné redakce. Redaktorky tohoto literárního časopisu (S. Antošová, S. Martínková-Racková a O. Stehlíková) přečtou ukázky ze své básnické tvorby, redaktor V. Němec pak ze své prózy. O hudbu se postará multiinstrumentalistka I. Kratochvílová, moderovat bude Michal Škrabal.
Aux Café  
Tvar  

20:00  
Slovenský literárny cirkus KK Bagala  
Představení autorů z nakladatelství KK Bagala, které slaví 25 let od založení.
Hosté: Marek Vadas, držitel prestižní Anasoft Litery za knihu Léčitel, Peter Balko a jeho debut Vtedy v Lošonci, slavící nevídané úspěchy, a Václav Kostelanski s drsnými absurdními povídkami. Čte a uvádí Michal Špína.
Pořádá literarnyklub.sk za podpory Fondu na podpory umění.
Následuje koncert Živé kvety! 
pivnice U Lva
KK Bagala

20:00  
Jiří Matyáš Band  
Elektroakustické uskupení kolem charismatického zpěváka a kytaristy Jiřího Matyáše hraje převážně převzaté skladby z oblasti rocku, blues, soulu a funku. Na repertoáru písně hvězd světových pódií, jako J. Cocker, L. Armstrong, J. Mayall, E. Clapton.
Centrum Univerzita   

20:00  
Trafostanice — Trojvernisáž – Transformed music
Václav Tvarůžka – NOTGINH
Čeněk Folk – Bohatý vrch
Jan Kašpar – Labyrint
+
21:00
Transformed music: Oliver Torr, Obelisk, Eva01, Pure digital boy, WATP squad
Skupina tří hradeckých experimentátorů se zvuky a jezdců napříč ambientními psychózami přijede otevřít první noc v trafostanici u Jordánu. Na jejich amorfní vystoupení naváže pražský producent s britskými kořeny Oliver Torr plující na vlnách striktních rovných beatů.
trafostanice u Jordánu  
Transforma

20:30  
Perplex slaví 10 let!
Literární večer u příležitosti desátého výročí založení nakladatelství Perplex. Ze své poezie budou číst Radek Fridrich (Magnesia Litera 2012), Kateřina Kováčová (Cena Jiřího Ortena 2005) a Miroslav Černý (nominace Dresdner Lyrikpreis 2014). Autory uvede a pořadem bude provázet šéfredaktor nakladatelství Dan Jedlička.  
Café Gallery MP7  
Perplex

21:00  
Živé kvety
&   
Fylosofy Jam  
alternativni garažová kapela z Bechyně. Cesta z ticha do ticha. Absurdno je hřích bez boha.
koncert v pivnici U Lva                           

SOBOTA 1. ŘÍJNA

Sýpka otevřeno  
9:30 ———  20:00           

Radio Tabuk 107 FM
Ladislav Čumba & Tereza Semotamová       

Tabook školka  
10:00 ——— 18:00  
Sýpka nádvoří
Janíček, o. p. s.            

Galerie U Radnice
Galerie 140  
9:00 ———  21:00                              

9:00 ———  12:00
Seminář kritického čtení se sdílením čtenářských zážitků
Pouze pro přihlášené.
Městská knihovna Tábor
MekTa / MZK   

 9:30  
Píseň přeukrutná o jednom lakomcovi, co zlého byl činil, pročež ku konci strašlivému přišel
Co je kramářská píseň? Kde se vzala? Kdo ji zpívával? Kde? A proč? – Krvák a klasika. – Takže také něco o Josefu K. Šlejharovi, který dokázal vidět strasti tohoto světa a nemoci lidských duší a uměl o nich jímavě psát. – Složme si vlastní knížku z archů. – A zazpívejme si s harmonikou píseň přeukrutnou na známou notu.
stan Sýpka  
Hermann & synové

10:00  
Iva Knobloch Janáková
BOOK.CZ
Iva Knobloch, curator of the Museum of Decorative Arts in Prague
The lecture overviews Czech Book culture in the XXth Century whose position is seen as the vehicle of free democratic thinking, independent artistic expression and saturated image of the time spirit. We will discover beautiful and surprising pieces, results of synergy of editor, writer, artist and designer. Creative hub, melting pot of professions and human passions, has been still vivid in the domain of Czech book culture! Vivat Tabook, in the XXIst Century.
Bao dílna   

10:30 ——— 13:00  
Nekonečné leporelo
s Wildpapers, Čejkou, Klepochem, Zemanovou a dalšími mistry  
Sýpka nádvoří

10:30  
Krajinami duše
Setkání a zpívání se Zuzanou Vlčinskou  
Setkání nad zpěvníkem nových úprav lidových písní a dvouhodinová dílna prožitkového zpívání.
Hudební vědkyně, folkloristka, ale především zpěvačka Zuzana Vlčinská sestavila nový zpěvník lidových písní v trojhlasých úpravách, který může pohnout osudem nejednoho amatérského seskupení!  
Kapacita dílny je omezena, prosím přihlaste se na tabook.festival@gmail.com
stan Sýpka
Vyšehrad

11:00  
Růžová zahrádka a Umělci čistého srdce
přednáška Anežky Šimkové a Pavla Konečného
Bao dílna

11:30   
O čem sní Běžíliška
Autorské čtení Petra Borkovce z jeho nejnovější knihy "O čem sní" (včetně básní, které se do knihy nedostaly, jakož i vysvětlení, jak texty vznikaly a co za nimi hledat). A také další novinkk: Medvěd a liška, Hravouka a Lední medvědi odcházejí za štěstím.
stan Sýpka  
Běžíliška

11:30  
Říčanová / Crowther
komentovaná prohlídka
Galerie U Radnice   

13:00  
Jak nevydávat špatné překlady  
Představení pasáží z příručky L. Bryantové Slepice. Výběr a chov slepic krok za krokem, nominované letos na anticenu Skřipec, jež zaručují hojné veselí, a následné pojmenování hlavních problematických rysů typických pro podobně nezvládnuté začátečnické překlady.
Café Sýpka    
Plav

13:00  
Marka Míková dětem!
Roches a Bžunda slíbili účast.
Žvejkání, prokousávání, požírání a polykání knížek Marky Míkové
Z některých se bude jen číst, z jiných vyskočí postavičky, další se budou zpívat a z posledních vylezou básničky.
stan Sýpka  
SČKN v rámci projektu Nejlepší knihy dětem   

14:00  
Papelote: Literární diář 2017
Dvě autorky a dva autoři, tři nositelé Ceny Jiřího Ortena, jeden diář na příští rok a là pizza quattro stagioni. Co den, to jméno. Co jméno, to příběh. Druhá edice diáře, který propojuje literaturu a design, fantazii a funkci. Imaginární svět s celoroční otevírací dobou, do něhož je vstup volný.  Čte Ondřej Buddeus, Sára Vybíralová, Alžběta Stančáková a Ondřej Škrabal.
vinný bar Thir
Papelote

14:00  
Hana Voříšková: V širém poli hruška
Papírové divadlo a zpěvy pro všechny
Valašské lidové písničky o lásce, toužení i soužení doprovázené loutkovými a obrázkovými klipy.
Loutky: Hana Voříšková
Housle, viola, zpěv: Helena Vedralová
Kytara, zpěv: Jiří Vedral
stan Sýpka   

14:00  
Jak může v dnešní době přežít dobré knihkupectví 
Delphine la Sardine, Art Map, Xaoxax, Artforum Košice...
Neopakovatelné setkání s neopakovatelnou pařížskou knihkupkyní: o tom jaké to je, mít v dnešní době knihkupectví v Paříži. A s českými knihkupci, kteří to dělají jinak, o tom, jak může dnes přežít knihkupectví...  diskuse, promítání. 
Café Sýpka

14:00  
Lucia Piussi & Jan Mattuš
Od angažovaných a milostných bratislavských písní zpěvačky a herečky Lucie Piussi byl vždy jen krok k vyprávění příběhů: angažovaných a milostných. Její psaní se dere ven intuicí, pozoruje ale s lehkým nadhledem: vzdálená a zároveň blízká. Její příběhy jsou vesměs o srdci mnohokrát zlomeném, zalátaném a opět hořícím. Prý právě nepíše a to staré už se jí očetlo… nám je to ale stále nové.
Jan Mattuš je náš oblíbený překladatel, fejetonista, bryskný komentátor a autor neuvěřitelně vtipných jazykových zákoutí v jedněch nejmenovaných novinách. Jazyk pro něj splývá s životem, pozoruje a všímá si, jak se mění, jak se prorůstá s jazyky jinými, jak živoří, pozoruje, jak se mění a co způsobuje, a přitom vždy jen tak na okraj prožije jakousi literární historku. Je také nakladatel, ale už toho moc nevydává… Těšíme se na něj.
z očí do očí
Bao dílna   

15:00  
Velká dílna medvěda Wojtka
Grafik Jakub Plachý vyrazí s dětmi po stopách Wojtka, slavného medvěda, který se s polskými vojáky dostal z íránských hor až na italská bojiště. Dílna inspirovaná knihou Medvěd Wojtek od Monte Cassina spisovatele A. Lasockého vydanou v Baobabu. Vyřežete šablony a nasprejujete Wojtkovi mapu, aby trefil domů. Pro malé i velké, zvládne každý, ale bacha, práce s ostrými noži!
stan Sýpka  
Polský institut   

15:30  
Kuk, pop, mapy a jiné kuriozity
Nad knihou pro děti se zahraničními hosty
Francouzské nakladatelství Hélium se proslavilo vydáváním pop up knížek, polské Dwie Siostry dobývají svět kreslenými mapami a Csimota má edici divadelních knih… O možnostech vydávání, způsobech pronikání k čtenářům, o tom jaké jsou knižní trhy v Maďarsku, Polsku, Francii a Čechách…
Csimota, Hélium, Dwie Siostry...
Café Sýpka   

16:00  
Muž bez tváře — V. Putin: Máša Gessenová
Setkání s autorkou (bohužel) strhujícího vyprávění o Putinově vzestupu a vládě je vynikajícím dílem žurnalistické literatury a českému čtenáři přinese nejedno překvapení. Masha Gessenová tento příběh zažila na vlastní kůži a podle toho jej také vypráví. Dnes raději z newyorského domova. Setkání za účasti překladatele knihy Marka Sečkaře.
Bao dílna  
Akropolis   

16:00  
Frotuji, frotuješ frotujeme…
Dílna malého frotážisty s Annou Kocmanovou
O rozdílu mezi frotérem a frotážistou a o tom, že na světě není skoro nic, co by se nedalo ofrotovat. Vstup ve froté županu vítán! Ke knize Rukověť malého frotážisty nakladatelství Baobab.
stan Sýpka
Baobab

16:00  
Marka Míková  
Já budu číst a vy popíjet. Čtení a povídání, možná i trochu hudby s Markou Míkovou v lahvi.
vinotéka Rumunsko v lahvi     
SČKN  

17:00  
„Výkřik národa spolklo ticho"
Maďarské povstání v roce 1956
Přednáška historika Jana Adamce o maďarské revoluci v roce 1956 a prezentace literární antologie „Výkřik národa spolklo ticho" – 1956 v maďarské literatuře za účasti překladatele Roberta Svobody a redaktora knihy Róberta Kiss Szemána. Tato sbírka nám umožní, abychom si s pomocí uměleckých rekvizit dějinné sopečné erupce, k níž došlo před šedesáti lety, utvořili reálnou představu o jedné z nejbouřlivějších projevů antitotalismu v Evropě 20. století.
Café Sýpka   

18:00  
Karneval zvířat / Bára Látalová
Přijďte se s námi ponořit do světa velké zvířecí fantazie! Interaktivní taneční představení pro děti a mládež vzniklo na motivy suity skladatele Camilla Saint-Saënse. Inscenace propojuje pohyb a tanec s videoprojekcemi, originální hudbou, zvuky a hrou světla. Tvůrci se nechali inspirovat rozmanitým světem živočišné říše, vydali se pod zem, vzlétli na nebe, potopili se do hlubin i ztratili v trávě. A díky dětským divákům, kteří jsou na jevišti od počátku do konce, vznikají pokaždé další nové bytosti.
Divadlo Oskara Nedbala, vstupné 130 korun   

18:00  
Současné Maďarsko literárně-kulturní
Jak se v současném Maďarsku daří literatuře a společnosti? O čem nevíme a měli bychom se dozvědět? S Maďary žijícími v Čechách a Čechy žijícími v Maďarsku...
ohnivá diskuse
Café Sýpka

18:00  
Poslední husička / SdCh a kolektiv
Politické gastropolitikum Poslední husička je formálně důsledné divadelní dosledování výchozí situace. A tou je politikovo rozhodnutí k sebevraždě cholesterolem. Nejdřív to měl hrát Donutil, to naštěstí nevyšlo, pak to hrál naštěstí Trojan, který říkal, že by to po něm měl hrát Zeman. Jenomže Miloš na Tabook kašle, takže to budu hrát, přičemž nešikovně vykradu Trojana.
Bao dílna  
Rubato

18:30  
Cestovatelé vyprávějí III
Palestina NOW!, Kuba Novotný & Hitchhike US, Stanislav Bříza
Skateboarding jako apolitická forma připravená nečelit neřešitelným mezilidským konfliktům. Jakub v projektu skatepal.co.uk, který se věnuje přeměně veřejného prostoru v Palestině zmítané nekonečnými boji.
&
Fotografická kniha HITCHHIKE US vypráví o komplikovaném vztahu dvou blízkých přátel na pozadí cesty po USA ve stylu beat nebo hippies generace. Po cestě je provázelo poznání i ztráta iluzí a předsudků o americké společnosti, ale i o nich samotných.
trafostanice u Jordánu  
Transforma & KZW & bflmpsvz

18:30  
SdCh: hrobník, dramatik, sarkastický zapisovatel naší skutečnosti
z očí do očí
Bao dílna  
Rubato

18:30  
Básník Ticho   
Básník Ticho je legenda mnoha básnických žánrů. Poslední sbírku Play off ozvláštňuje hermeticky složitá struktura textů, hra jazyka a významů, intuitivní, výbušná obraznost, všudypřítomné je autorovo téma squatterství, které jako jeden z prvních uvedl do české literatury.Noisová poezie Jana Škroba
Jan Škrob v doprovodu hudebního experimentátora Jana Faixe přednese pásmo poezie ze sbírky Pod dlažbou, v níž se křesťanská víra setkává se společenským aktivismem i osobními krizemi.
pivnice U Lva  
Protimluv&Eman

19:00  
Tak i tak
ilustrátoři v akci
Café Sýpka   

19:00  
German Lukomnikov — král slamu 
Povodí Ohře – koncert  
Básník, performer, držitel ceny za novátorství v dětské poezii, laureát pařížského mistrovství světa v slam poetry, vášnivý milovník poezie, který ji píše dnem i nocí a jednou ji také 23 hodin a 25 minut v kuse přednášel. V překladu může jeho poezie existovat, jen když ho doprovází sám autor – musí se vidět a slyšet.
a
Povodí Ohře
UWAGA! UWAGA!  Premiéra hudebního tělesa ve složení plném příslibů. Přítoky Esgmeq, Climatizado a Esazlesa se slévají v  proud zkalený po bouři – hrozí, že se vylije z břehů. Účast povinná, punkcharti. Smekněte!!!
z očí do očí
CESTA – Ctiborův mlýn

19:30
Tábor ve filmu
Filmy, v kterých můžete vidět Tábor, vás provede Luboš Dvořák. Ve 21 hodin promítání filmu Malý Bobeš (1961), který se odehrává v táborských uličkách.
mimo tabook
Stánek Žižkovo náměstí

20:00  
Petr Borkovec: Vznešenost přírody (v rajčatech)
Básník, překladatel a dramaturg kavárny Fra čte z připravované sbírky Vznešenost přírody (v rajčatech) a z knihy povídek Lido di Dante, která se odehrává na dosti pochybných plážích severního Jadranu, v romaňolských barech a v sexuálním lesíku, kde Dante Alighieri začal psát Peklo.
z očí do očí  
Bao dílna   

20:30  
VELKÝ VEČÍREK A KONCERT  PSÍHO VÍNA
Na čem aktuálně pracuje Sára Vybíralová v Krakowě? David Zábranský napsal hru pro Studio Hrdinů a rád provokuje. Ian Mykiska vydává zvukovou poezii pro neslyšící a debutuje. Terezia Klasová + nový text = příští číslo PV. Daniel Vadas má vysokou reaktivnost na slovenský politický a myšlenkový kýč – lze ho označit nálepkou „naděje slovenské poezie“? Vysměje se nám? Jiří Feryna vydal debutovou sbírku Před setřením. Člověk krve je písničkář, se kterým jsme se seznámili na Klinice. Ondřejové Škrabal a Buddeus to uvádějí a něco si na vás připravili. Kdo dál?
Café Gallery MP7   

20:30  
Banana Split  
Sakra Buraja
veselice a koncert
pivnice U Lva

21:00  
WRONG #1 party
CatHunter, Trauma, Hayen, _elastic, structure
Pražské seskupení představující okrajové polohy elektronické hudby přijíždí pošpinit Tábor v energetickém celovečerním setu. Skupina čtyř pachatelů, jimiž jsou CatHunter, Trauma, Hyaen a speciální host Ida Elastic, vystoupí v rámci pokračování klubových nocí zvaných Wrong.
trafostanice u Jordánu
Transforma             

NEDĚLE 2. ŘÍJNA

Galerie U Radnice
Galerie 140  
10:00 ——— 16:00

10:30
Procházka po výstavách s autory, kurátory a Laďou Čumbou
sraz u Stánku na náměstí

PONDĚLÍ 3. ŘÍJNA

18:00   
Uuterky v Týně   
Vernisáž v Městské galerii Týn nad Vltavou      

ÚTERÝ 4. ŘÍJNA

19:30
Rusko ve Fra
Café Fra, Šafaříková 15, Praha 2                                                                   

Po celou dobu Tabooku mají čtenáři Baedekru u Stánku na Žižkově náměstí kafe za tabookovou cenu!

Vstupné na Tabook: dospělí 80 / děti 20 / boháči více
V ceně vstupného jest pro dospělé bedekr, pro děti tabook sešit!