Tabook
Tabook
CROSSOVER BOOK FESTIVAL // EXHIBITIONS / EVENTS/ MARKET

Tabook for schools

Aktuální nabídku programu pro školy Vám rádi zašleme na Váš email. Kontaktujte, prosím, koordinátorku programu Tabook pro školy, Kateřinu Kubešovou na emailu: tabook.skoly@gmail.com.

Tabook pro školy se vrací. V rámci 5. ročníku mezinárodního festivalu malých nakladatelů Tabook v pátek 30. září října 2016 v Táboře žákům i učitelům základních a středních škol nabídneme možnost okusit bezprostřední kontakt s literaturou a autory.  Letošní téma bude opět široké a pojme mnohé nápady. Pojmenovali jsme ho V oblasti srdce.  Můžete se těšit na české i zahraniční autory, autorská čtení či komentované výstavy v krásných lokalitách Tábora. V neposlední řadě nevynechte festivalovou „sklizeň“ plnou kvalitních knih a nezávislých nakladatelů, letos opět v exkluzivním prostoru  sýpky v areálu hradu Kotnov.

Pro spolupráci se školami oslovujeme zajímavé autory, kteří se svým projevem dokáží naladit na dětské a studentské publikum. Programy Tabooku pro školy jsou určeny pro 1. i 2. stupeň ZŠ a SŠ a trvají obvykle 60 minut (možno přizpůsobit podle vašich přání).  Ať jste učitelé českého jazyka a literatury, základů společenských věd, dějepisu, estetické výchovy či cizích jazyků, na Tabooku si najdete své. Jednotlivé programy lze realizovat na Vaší táborské škole nebo v jiných  komorních lokalitách v Táboře (opět záleží na vašich preferencích). Rádi uvítáme i iniciativní přespolní učitele, kteří žákům zprostředkují nadstandardní zážitky, umožní jim proniknout do tajemství zrodu knihy a seznámit se s  knihami prostřednictvím samotných autorů či nakladatelů. Udělejte si čas na exkurzní výjezd na Tabook - uvidíte nevídané, uslyšíte neslýchané.

Programy jsou pro žáky nabízíme většinou za cenu 50 Kč. Rezervujte si konkrétní program pro své žáky na emailu tabook.skoly@gmail.com. V rezervačním mailu nás informujte o věku a počtu žáků, vaší aprobaci a časových možnostech (většinu programů pro školy budeme realizovat v pátek 30. října mezi 8 a 15 hodinou). Stojíte-li o setkání se zahraničním autorem, uveďte, zda upřednostňujete cizojazyčnou či tlumočenou variantu. Vzápětí se vám ozveme.

Pakliže jste o festivalu malých nakladatelů Tabook ještě neslyšeli, informace naleznete na stránkách www.tabook.cz či na www.facebook.com/tabookfestival, kde najdete i fotografie a ohlasy z minulých ročníků.