Tabook
Tabook

Výstavy

Průřez tvorbou linorytce a obtiskovače prapodivné skutečnosti. Dekorativní i provokativní struktury, černé i pestré hlavy, ztráty i nálezy.
Máma Toyen a táta Zrzavý.
Chrudoš Valoušek / Galerie U Radnice
 
PÁ a SO 9:00–21:00, NE 10:00–16:00
 
Jako šaman, který se snaží vyvolat ducha z předmětů vlastněných předchozím majitelem, nebo jako genetik, který se pokouší zrekonstruovat bytost z řetězce DNA, pokusil jsem se i já nechat znovu povstat svého otce z několika objektů: z doutníku, z boty, z pily. Při pozorování těchto předmětů vzniká propojení s mým otcem a se způsobem, jak ztělesňoval mužský svět a otcovství - nebo také ne. A protože on sám byl spíše uzavřené povahy, neztělesňují tyto objekty jeho jako osobu, ale jako místo, kde bych ho hledal, i když tady už dlouho není. Fatherland.
 
Steven Guarnaccia/Vodárenská věž
 
PÁ a SO 9:00–21:00, NE 10:00–18:00
Na půdě schované Kunst-Stücke, snad pro příští generace. Škála humoru a vtipu v českém umění. Od neznatelného chvění po burácející salvu.
Böhm &Franta, František Skála, Jasanský a Polák, Krištof Kintera,
Viktor Pivovarov, Pavel Brázda, KunstWerk.
 
Půda Sýpky
 
PÁ a SO 10:30–18:30
Knihy, ilustrace, skicáky a newyorské osmdesátky, severně melancholická norská díra, španělští roboti i japonský mistr absurdního humoru. Práce čtyř nezaměnitelných ilustrátorů.
 
Sýpka v prostoru tržiště
PÁ a SO 10:30–18:30
Příběh prvního českého komiksového blockbusteru. Bizarní psí hrdina, který přemohl slavného Myšáka, dobyl první republiku a pak byl téměř zapomenut.
 
Sýpka v prostoru tržiště
 
PÁ a SO 10:30–18:30

Mikrovýstava podivuhodných knih dle oka Michaely Kukovičové.

Sýpka v prostoru tržiště

PÁ a SO 10:30–18:30

Mnichov, Soluň, Jeruzalém, Istanbul: Magdalena Rutová, Nikola Logosová, Stanislav Setinský, Tereza Říčanová aneb ilustrátorské výpravy do světa.
Výstava ateliéru knihy a ilustrace z Varšavské akademie výtvarných umění spravovaného Grażkou
Lange a Monikou Hanulak. Navíc 50 ukázek z dějin polské obrazové knihy pro děti.
 
Trafačka
 
PÁ a SO 10:30–18:30
Od skromných učebnic až po výstavní katalogy. Dobře udělané knihy od těch nejmladších (Matěj Hanauer) po nestárnoucí (Zdeněk Ziegler).
Organizováno památníkem národního písemnictví.
 
Trafačka/ PÁ a SO 10:30–18:30

Antikvariát Bastion
PÁ a SO 9:00–18:00

Klasik v komiksových bublinách. Výstava komiksů mladých českých výtvarníků inspirovaných dílem „polského Jiráska“ Henryka Sienkiewicze. Nechybí ani unikátní staré české a polské komiksové adaptace.
 
Městská knihovna Tábor
PÁ a SO 9:00–18:00

Tisky kresby, prostorové artefakty kouzelníčka, artisty, siláka a iluzionisty Magického Mourka.

Foyer Divadlo Oskara Nedbala
PÁ a SO 9:00–18:00