Tabook
Tabook

Hudba

HUDBA
ČTVRTEK 3.10.

19:30–20:30 Café Deseado

V Café Deseado zní hudba z toho café, které v patagonském Puerto Deseadu nenaleznete. Servíruje se vesměs vlastní tvorba – mixtura svařená z nejrozličnějších, více či méně tradičních stylů. Dlouho předtím, než byl tento způsob hudby vůbec nazýván imaginárním folklorem nebo world music, byla podobná mélange v ústí Río de la Plata hlavní přísadou při destilování tanga. Dnes beze slov vypráví příběhy pampy, která se táhne na jih od Bodamského jezera. V Café Deseado zahraje na bandoneon tiskař Martin Amstutz, na kytaru Stefan Gschwend a na housle Ben Lovett.
Koncert
Dílna Baobab
 
21:00–22:00 Spermbankers u Lva
Kapela The Spermbankers je unikátní spojení hudebníků z Finska, Holandska a Česka. Jejich živelný projev vychází z blues, rock’n’rollu a jižanského rocku. Mají strhující atmosféru a drtivý sound, kterým si dokážou posluchače rychle získat na svou stranu.
Koncert
Lev
 
PÁTEK 4.10.
 
16:30–17:30 Mantaban
Mantaban nabízí zvukově originální vyprávění inspirované lidovou tvorbou. Odlišně založení hudebníci z města na něm propůjčují písňovému folkloru Čech a Moravy i vlastním skladbám svébytný charakter a stavějí tak úspěšně mosty mezi tradičním a moderním.
Koncert
Střelnice – zahrada – stan
 
20:00–21:00 Kabaret Kajbar
Na počátku bylo DAAD – bez něho nepovstalo „nic–cokoliv–všechno“. Toť heslo lokálního autorského ústavu z Českých Budějovic – Kabaretu Kajbar. Tancem, hudbou, deklamací veršů stvrzuje, že re-creatio mundi skrze svět panuje a koncem konců kraluje. Mentální cestou kolem světa skrze hlavu-síť a srdce-sítko potvrzují, že po počátku bylo slovo, olovo, jho volovo. Že umění je jako stvoření a jeho platnost stejná v první i poslední den. Že kdo umře dřív, než umře, neumře, když umře. Že na počátku bylo DAAD a „quodlibet–nihil–omnium“.
Koncert
Divadlo Oskara Nedbala
 
20:30–22:00 Slováci na Cestě: Raptor Koch
Hudební projekt hospodského z obce Jasenov u Humenného. Raptor Koch je netvor ukrytý ve sklepě, anarchista, slovenský Frank Zappa. Těžko definovatelný, odvážný, experimentální, humorný a vždy nápaditý. Naživo ho provází energická a hlučná kapela. 
Akce se koná za podpory Fondu na podporu umění. 
Koncert / Snění o Americe
Cesta
 
 
 
20:30–22:00 Střešovická kramle 
Střešovická kramle (Ďábel Blázen, Sugo a Ondra) o sobě dala poprvé vědět v polovině 80. let koncertem na internátě švadlenek v Haštalské ulici v Praze. Následovala vystoupení na několika punkových přehlídkách a činnost formace byla v roce 1986 završena demosnímkem Piloti, na kterém se podíleli Robert Vlček a Wonid. Poté přestala skupina fungovat. Zakládající člen Ďábel Blázen (ex Kritická situace, P. S.) znovuzaložil formaci v prosinci 2011, kdy jeho výstavní projekt If You Dare v galerii Ferdinanda Baumanna vyústil v perfomanci s kurátorem výstavy Vlkem. Současní členové skupiny jsou: Ďábel Blázen, Vlk, Beran, Hrad, Hrůza, Špína, Kostík, Marťan. Texty napsal Ďábel Blázen v letech 1980–2016. 
Koncert
Lev
 
22:00–23:00 Bavor a Javor
Bavor a Javor je pražsko-budějické elektro akustické duo absorbující prvky dark country, gospelu a desperátského hobo folku. Aktuální tvorba je autorským zpracováním básní Gézy Včeličky, o zbořených domech Na Františku za pražské asanace, tedy v místě inspiračních zdrojů samotného Jaroslava Foglara. Co píseň, to k zemi padlý středověký barák. Nasajte zápach hniloby, stok, rybiny a lihem čpících vorařských putyk.
Koncert
Cesta
 
SOBOTA 5.10.
 
19:00–19:30 ŽAS (feat. Banana split a jeho moralisté)
Snění o Americe na konci světa v písních (amerických lidových i zlidovělých) upravil Ben Lowett, zpívá amatérský ženský sbor z Tábora, který si není schopen vybrat jméno, a tak příležitostně používá kromě akademického názvu také názvy Štare kachně a Spiženy. 
Snění o Americe / Koncert
Cesta
 
19:45–20:30 Koncert Světlomat 
Světlomat. U mikrofonu s trochu strženým hlasem, sršící energií, proměňující podoby, zpívá své texty, své sny, své úzkosti a vzteky jedna z nejtalentovanějších hereček své generace Mona Šiška… Kapela zkouší v hlubokém lese, housle, kytara a bicí nás navracejí do časů dřevních, kdy jsme si všichni chodili na koncerty pořádně zatrsat… 
Koncert 
Cesta
 
20:30–22:00 Banana Split a jeho moralisté
Koncert 
Lev
 
21:00–22:00 Nina Rosa  
Houslistka Nina v Praze založila kapelu, které dala jméno po své největší fanynce – babičce. Hudba odkazuje na dlouhé cesty, které se proplétají jako lidské osudy, písně jsou v několika jazycích a ucítíte v nich jazz, reggae, indie i další žánry. Akce se koná s přispěním Fondu na podporu umění.
Koncert 
Cesta
 
22:00–23:00 Koncert Egrgr7
Experimentální elektrojazzové duo, jehož hudba otevírá dveře vnímání, naleptává žánrové hranice a nutí posluchače myslet za roh. Experimentální hudba není elitářská a umění je pro každého!
Koncert 
Cesta
 
22:00–02:00 DJ Reverend 
DJ
Lev
 
22:30–04:00 Transport – Young Hong Kong, St. Jakob a Rádio Laude
Off: Transforma
Cesta – sklep