Tabook
Tabook

Hudba

ČTVRTEK 2.9.2021
 
17:30–18:30 Anarkuss
Folkpunkové duo z Berlína, které s pozoruhodnou postavou postpunkové scény Alem Burianem tvoří Anne Hübschmann. Návrat k obnaženým kořenům hudby, akustické kytary, dialog mužského a ženského vokálu, živelná aranžmá – a navzdory minimalistickému obsazení velká dávka energie.

hudba
Divadlo

19:30–22:00 Baits
Místy grunge, psychedelické tóny, přímočarý punk, místy zas až popové skladby. A tomu všemu vždy dominuje dynamický a drsný hlas zpěvačky. Tohle jsou Baits z Vídně z a jejich „chytlavý rock“.
Předkapela Youthful Indiscretion, indie punk duo z Milevska.
Hudba
Stánek

 
PÁTEK 3.9.2021           


17:00–17:30 Terezie Palková    
Harmonika, ukulele a písně kabaretní!
hudba
Před Střelnicí
 

19:00–20:30 Trio Carlos Manouche 
Gypsy jazz. Django Reinhardt always!
hudba
Stánek
 

20:30–21:00 Laurent Barber 
Rap z Tábora. 
hudba
Cesta
 
 
21:00–22:00 Fvck_Kvlt
Raper, muzikant, pankáč? Od každého trošku. Denis Bango aka FVCK_KVLT pochází z Trnavy a možná ho znáte jako zpěváka, kytaristu a textaře punkové kapely The Wilderness. Zní syrově, upřímně a bez pózy. Všechna jeho hudba je 100% DIY. Od beatů přes nahrávání až po výsledný master. 
hudba
Cesta
 
 
21:00–23:00 Dingo 
Pět kovbojů, na které je vypsána odměna za šíření kvalitní country hudby. A nejsou to žádní zpropadení kotlíkáři – Dingo je jediná country kapela, která seznamuje banjo a balalajku s blackmetalovým growlem a seznámí s ním i vás.
hudba
Osvěžovna
 
SOBOTA 4.9.2021
 
15:00–16:00 Těsto
Dámský vokální oktet vznikl u stolu na jaře 2020 z potřeby animace neznámých, ze sušilovských sborníků dolovaných lidových písní. Postupně se dala dohromady skupina osmi zpěvaček, které se scházely na různých místech a při různých příležitostech. Vystupování na veřejnosti je podobné jako naše „zkoušky“ – snažíme se nepředvádět, ale sdílet. Interpretace, ladění i skladba písní, které stále objevujeme, je pokaždé jiná, osvobozující, překvapující – pro publikum i pro nás.
koncert
Farní zahrada
 
16:30–19:00 koncert Mazookas
Mazookas je skupina ilustrátorů a grafických designérů z Berlína hrající lidovou hudbu z celého světa – od východní Evropy až po západní Ameriku. K volbě názvu ji inspiroval newyorský jazzový pianista, který mazurku vyslovoval „mazooka“.
hudba
Divadlo jeviště
 
20:00–21:00 Peter Kolárčik
Kytarový rap o životě.
hudba
Cesta
 
 
20:30–21:00 Čas na Žas
Dnes otvíráme úŽASný bar (jedná se mimochodem o rodinný podnik) s ochutnávkou hudebních čísel ze soudku lidových písní i autorské tvorby. V nabídce máme opojné nápěvy tuzemského původu i cizokrajné importované produkty. Namícháme vám zcela nové, chuťově překvapivé experimenty a vzápětí vás nalijeme písněmi tradičními a ověřenými. Na výběr bude hudba archivní s přívlastkem i melodie z lidovější cenové kategorie.
Ženský Amatérský Sbor z Tábora, který z neznámých důvodů stále mění svá jména (tak třeba na Štare Kachně, Spiženy, Bobaně, Z neznámých důvodů atd…), aby se nakonec zase vrátil k tomu původnímu, vám za úŽASným barem namíchá nápoje, které nezpůsobí kocovinu, pouze lehkou rozjitřenost a povznesenou náladu.
hudba
Divadlo jeviště
 
 
20:30–21:30 Cermaque
Běsné, politické i intimní písně Jakuba Čermáka získaly v posledních letech nominace na cenu Anděl (v kategoriích alternativa a folk). Jakub má na kontě deset studiových alb, několik sbírek poezie a knížku pro děti Do Vesmíru!, kterou vydalo táborské nakladatelství Baobab. Živelné provedení textově vybroušených skladeb v kapelním provedení doprovází violistka Julie Goetzová, bubeník/kytarista Martin Barinec a zpěvačka/basistka Zuzana Barincová. Folk s příměsí punku i rapu. Folk pro 21. století.
hudba
Cesta / Osvěžovna
 
21:00–22:00 Banana Split a Jeho Moralisté
Netřeba anotovat!
hudba
Pivnice U Lva
 
21:30–22:30 Severní nástupiště
Folk, country, písničkářství, romantika starých trampských songů, přátelství a solidarita.
hudba
Cesta

22:00–23:00 Občanská společnost
Scénické čtení ve formě inscenovaných dialogů představuje dramatické texty z nové autorské knihy Občanská společnost. Autorská kniha vznikla v omezeném nákladu tří kusů, byla napsána kompletně na psacím stroji přes kopírovací papíry a obsahuje originální ilustrace. Demonstruje iniciativu nazvanou Za zdrženlivost autorství, proto na ní není uvedeno jméno autora.
scénické čtení
Truhlárna

 
 
22:30 až do rána Djky z Brna
Zuzana Fuksová. Marie Butula Cichá. Brno!    
Hudba
Cesta

22:00–00:00 Sweet Irie Vibez/SISTA MAJKA/Bratislava
Roots, dancehall, dub
Cesta